Hulpdiensten zoeken gevluchte inbreker in Hasselt

HASSELT – De politie is samen met de brandweer al geruime tijd bezig met het zoeken van een 2e verdachte van een poging inbraak. Bij een pand aan de Werkerlaan werd vannacht een poging gedaan om in te breken. Nadat de politie arriveerde sloegen er twee personen op de vlucht en gingen de landerijen in. Eén van hen kon vrij snel door de politie worden gepakt maar van de tweede dader ontbreekt elk spoor.

Met diverse eenheden heeft de politie het uitgestrekte gebied gecontroleerd. Ook werden er honden ingezet en de Hasselter brandweer assisteerde met licht en manschappen om bepaalde plekken in de gaten te houden. Alles zonder resultaat.

De zoekactie ging echter bij daglicht verder om er zeker van te zijn dat er niemand in het water was gesprongen. Hierop werd de brandweer van Zwartsluis opgeroepen om met de boot ter plaatse te komen. Een geschikte plaats om de boot te water te later werd niet gevonden. Wel heeft de bemanning samen met specialisten van de politie een zoekslag gemaakt rond het water en extra gecontroleerd op verstoringen in de rietkraag.

Ook nu werd er niets bijzonders aangetroffen. De politie is in overleg om eventueel het LTOZ, het Landelijk Team Onderwater Zoekingen, in te schakelen om met behulp van deze specialisten de wateren extra te onderzoeken. De kans dat de vogel gevlogen is moet niet worden uitgesloten maar in dit geval word het zekere voor het onzekere genomen.