Dodelijk éénzijdig ongeval op Hasselterweg in Zwolle

ZWOLLE – Op de Hasselterweg is vannacht bij een eenzijdig ongeval een automobilist om het leven gekomen. De man zat alleen in zijn voertuig toen hij ter hoogte van de Belvederetunnel door onbekende oorzaak in een bocht de controle over zijn voertuig verloor. Zijn auto gleed dwars de weg over en botste vervolgens in de berm tegen een boom. Hierbij werd het slachtoffer uit de auto geslingerd. De bestuurder, een man van 26 uit Kampen overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

Diverse hulpdiensten werden rond kwart voor vijf opgeroepen vanwege het ongeval. Al snel werd duidelijk dat alle hulp voor de man te laat was. Vanwege het ongeval en het onderzoek van de Forensisch Opsporing team verkeer werd de Hasselterweg tussen de Teunisbloemweg en de Belvederelaan afgesloten voor al het verkeer. Ook werden er in de middenberm zichtschermen geplaatst om het zicht vanaf de andere rijbaan op het ongeval te ontnemen.

Na het onderzoek kreeg bergingsbedrijf Wolves de taak om de zwaar beschadigde Kia uit de berm te takelen en af te voeren. De werkzaamheden werden rond 09:00 uur afgesloten en werden alle maatregelen opgeheven.