Brandweer Hasselt neemt afscheid van Henri Joling

HASSELT – In Hasselt werd vrijdagavond van vele woningen de gordijnen aan de kant geschoven om een kijkje te nemen. Een stoet brandweerwagens trok door de Hanzestad met de bekende blauwe lampen en luide sirene. Nee, nee er was geen brand of hulpverlening maar de brandweer van Hasselt nam namelijk op ludieke wijze afscheid van een zeer gewaardeerde collega. Na 33 jaar is er een einde gekomen aan het werk bij de brandweer voor Henri Joling.

Geheel onverwachts werd Henri opgehaald bij zijn werk als beheerder van sporthal “Anna van der Breggen”. Bij het horen van de vele sirenes kwam de afzwaaiend brandweerman via een zijdeur naar buiten om toch eens poolshoogte te nemen. Zijn alarmontvanger was namelijk stilgebleven terwijl er toch brandweerwagens op pad waren. Al snel werd duidelijk waar al die wagens en collega’s voor uitgerukt waren; een afscheidsfeestje.

Na een rondje door de stad was er aansluitend een gezellig samenzijn in de kazerne met familie, collega’s en oud-collega’s. Het officiële afscheid zal plaatsvinden tijdens de jaarlijkse korpsavond. Henri bedankt voor je inzet en het ga je goed!