Auto raakt in slip en botst op tegenligger op N377

ROUVEEN – Op de N377 ter hoogte van de Koezenkooiweg zijn aan het einde van de middag twee personenauto’s met elkaar in botsing gekomen. De bestuurder van een zwarte Nissan Pixo reed vanaf De Lichtmis richting Hasselt maar verloor in een bocht de controle over zijn voertuig. De auto raakte in een slip en kwam daarna in botsing met een tegenligger. De bestuurster van deze auto, een grijze Opel Mokka, probeerde nog het op haar afkomende voertuig te ontwijken door een ruk aan het stuur te geven maar de vrouw kwam hierdoor in de vangrail.

Ondanks de hevige impact en de duidelijk zichtbare schade kwamen beide automobilisten ongeschonden uit dit hachelijke avontuur. Wel werden twee ambulances opgeroepen om de bestuurders te onderzoeken op letsel. Ondertussen had bergingsbedrijf Hooikammer groen licht gekregen van de politie om te beginnen met bergen. Een onderzoek van de forensische opsporing was niet nodig. Wel werden er door de aanwezige agenten foto’s gemaakt welke zullen worden toegevoegd aan het proces-verbaal.

Nadat de voertuigen waren geborgen werd een zoabcleaner van de firma van der Kolk ingezet om de vele brokstukken en gelekte vloeistoffen van het wegdek te verwijderen. De afgesloten Hasselterweg kon na een stremming van ruim een uur weer worden vrijgegeven.