Bestelwagen vliegt spontaan in brand op A28

ROUVEEN – Een bestelwagen is vanmorgen op de A28, tussen De Lichtmis en Staphorst, tijdens het rijden spontaan in brand gevlogen. De Citroen Jumpy trok een caravan maar de bestuurder merkte ter hoogte van De Lichtmis op dat er rook onder het dashboard en uit de ventilatieroosters kwam. Ook automobilisten merkten op dat er iets mis was met het voertuig en probeerden met gebaren het voertuig aan de kant te krijgen.

De wagen en caravan werden op de vluchtstrook geparkeerd maar op dat moment kwamen de vlammen tevoorschijn. Direct werd de caravan losgekoppeld en met behulp van omstanders enkele meters naar achteren geduwd. Ook de inhoud van de achterbak kon leeg worden gehaald en deze spullen werden in de caravan gelegd.

De brandweer van Staphorst was snel ter plaatse en kon met twee stralen hoge druk al snel de vlammen doven. Helaas kon niet worden voorkomen dat het voertuig volledig werd verwoest. Door het brandende voertuig en later de inzet van de brandweer werd de derde rijstrook afgesloten voor het verkeer. Hierdoor ontstond er een kleine file.

Bergingsbedrijf Hooikammer werd opgeroepen de bestelwagen van het asfalt te halen. Ook de caravan werd meegenomen naar het depot. Daar zullen de gedupeerden de keus maken om hun koers richting het noorden te vervolgen met een ander voertuig of terug te keren naar huis.