Zoektocht naar drenkeling op Milligerplas in Zwolle

ZWOLLE – De Zwolse brandweer is dinsdagavond opgeroepen voor een melding van een persoon te water in de Milligerplas. Vanuit een woning aan de Waterlelie, welke uitkijkt over de plas, werd een omgeslagen zeilbootje gezien maar van een zeiler was geen spoor te bekennen. Omdat de melder gezien had dat de jonge zeiler op een fiets was aangekomen, en deze fiets nog steeds op dezelfde plaats stond werd er alarm geslagen.

Brandweerduikers waren snel bij het bootje en zochten de omgeving af. Ook vanuit een brandweerboot werd gezocht naar de mogelijke drenkeling. Voor alle zekerheid werd er opgeschaald naar middel-waterongeval waarop ook brandweerduikers uit Deventer en een extra brandweerboot vanuit Kampen werden opgeroepen om deel te nemen aan de zoekactie.

Na een poosje kreeg de alarmcentrale een telefoontje binnen van de vader van de jongen met de mededeling dat de jongen veilig thuis was en ondertussen een warme douche had genomen. Dit werd voor alle zekerheid geverifieerd waarop de extra hulptroepen die onderweg waren werden bedankt voor de moeite en weer terug konden keren naar de posten en de zoekactie werd beëindigd. Om eventuele extra meldingen te voorkomen werd het zeilbootje aan wal gehaald door de brandweer.