Een dag vol actie op Veiligheidsdag Staphorst!

STAPHORST – Op initiatief van gemeente Staphorst en brandweerpost Staphorst is vandaag in samenwerking met diverse veiligheidspartners een Veiligheidsdag gehouden op het Marktplein, de Binnenweg en op de Gemeentewerf. Diverse hulpdiensten en bedrijven waren aanwezig om de bezoekers te informeren over de risico’s, de eigen rol bij calamiteiten en de (on)mogelijkheden van professionele hulpverleners.

De deelnemende partijen waren: Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio (GHOR IJsselland), EHBO, Rode Kruis, Save Tec Life Support, Politie, Brandweer IJsselland en Drenthe, Oud Rood, BOGO brandweeropleidingen, Veiligheidsregio IJsselland, Gemeente Staphorst, Hooikammer Groep, Reddingsbrigade, ProRail Incidentenbestrijders, Rijkswaterstaat, Lotus, Brandwondenstichting, Piet Gons Rijopleidingen, Defensie, Veilig Verkeer Nederland, Traumahelikopter, Medical Drone Services, Buro Rij & Verkeersveiligheid en Bob en Windkracht.

Voor iedereen was er de gehele dag wel wat te beleven. Zo kregen kinderen de kans om zich eens een echte brandweerman te voelen door een brandje te blussen of in een auto te knippen met het redgereedschap. Voor volwassenen waren er ook diverse uitdagingen. Ken je de verkeersregels nog wel. Kun je reanimeren of laat je voorlichten over de veiligheid in en rondom je eigen woning.

Ambulance IJsselland was aanwezig met verschillende soorten ambulances waaronder een antieke wagen. Zo gaf Henk Lubberding aan senioren les en uitleg over veilig fietsen. Ook wanneer u al jaren fietservaring heeft, kunt u nog best veel bijleren!

Om ervoor te zorgen dat de bezoekers snel en gemakkelijk bij het evenement konden komen was er een pendeldienst opgezet die elke 20 minuten tussen De Tippe en de evenementlocatie reed. Mede door het mooie weer kan de organisatie spreken van een zeer geslaagde dag.