Woningbrand aan Goudenregenstraat in Rouveen

ROUVEEN – Een uitslaande brand heeft maandagmiddag voor flinke schade gezorgd in een woning aan de Goudenregenstraat. De bewoners waren op het moment dat de brand uitbrak niet thuis en kregen van een buurtbewoner een telefoontje met het slechte nieuws. De hond kon door omstanders in veiligheid worden gebracht, later werd gemeld dat er eventueel nog een kat in de woning kon zijn maar dit is niet zeker.

De brandweerkorpsen van Staphorst, Hasselt en Zwolle hadden de brand vrij snel onder controle maar de schade aan de woning is groot. De woning is opgedeeld in een woongedeelte en een zorggedeelte. De brand is ontstaan in het zorggedeelte. De beide woongedeelten zijn onbewoonbaar verklaart.

Over de oorzaak van de brand kon de voorlichter van de veiligheidsregio IJsselland nog niets zeggen. Mogelijk dat hier nog een onderzoek naar komt maar dit zal blijken na overleg tussen verzekeraar en brandweer.