Grote brand op bedrijventerrein Hoge Akkers

RUINERWOLD – Een grote brand heeft vannacht veel schade aangericht aan een bedrijfsgebouw. In het pand, waar onder meer een kapsalon, zonnestudio reclamebureau en pedicure zitten gevestigd, brak op de bovenverdieping brand uit. Naast deze bedrijven zijn er ook enkele woningen in het pand. Omdat bij het melden van de brand niet duidelijk was of er zich nog personen in het pand bevonden werd fors opgeschaald.

Uiteindelijk bleek er in het gebouw niemand aanwezig te zijn. Wel werden door de brandweer en omwonenden drie honden uit het pand gehaald en werden in veiligheid gebracht. De brand is, zoals het nu lijkt, ontstaan aan de voorzijde van het pand waar een pedicure is gehuisvest.

Vanwege een bijkomend incident in Koekange werd de opschaling gesplitst zodat naast het bestrijden van de brand ook hulp kon worden verleend aan de Schoonveldeweg in Koekange alwaar een auto tegen enkele bomen was gebotst. Later werd bekend dat het hier ging om een brandweerman welke aanrijdend was naar de brandweerkazerne. Vanwege dit incident werd het BedrijfsOpvangTeam (BOT) opgeroepen. Dit is een groep medewerkers die één op één opvang kan bieden aan collega’s die een schokkende gebeurtenis hebben meegemaakt.