Woning tijdelijk onbewoonbaar door keukenbrand

MEPPEL – Door een keukenbrand is gisteravond een woning aan de Cornelis Houtmanstraat tijdelijk onbewoonbaar geraakt. De brand brak ongeveer rond 23:30 uit. De bewoonster werd tijdig gewekt door de aanwezige rookmelders en kon zichzelf in veiligheid brengen. De Meppeler brandweer was snel ter plaatse en had de brand vrij snel onder controle.

Een magnetron en de boosdoener zelf, de vaatwasser, werden door de brandweer naar buiten gebracht. De woning heeft door de brand veel schade opgelopen. Naast de brandschade is er ook rook- en waterschade ontstaan. De bewoonster zal elders onderdak moeten zoeken. Zij krijgt hierbij hulp van de stichting Salvage, een overkoepelende organisatie van de gezamenlijke verzekeraars. Naastgelegen woningen werden uit voorzorg geëvacueerd maar deze bewoners konden na de bluswerkzaamheden weer terugkeren naar hun woningen.