Brand in afzuiginstallatie van straalmachine bij Brink

STAPHORST – Bij de Brink Groep aan de Industrieweg heeft dinsdagavond een kleine brand gewoed. De korte felle brand ging gepaard met veel rook waardoor de BHV-ers in actie moesten komen om het pand te gaan ontruimen. Ook deden zij een eerste bluspoging, welke later werd overgenomen door de brandweerkorpsen van Staphorst en Zwolle.

Nadat de brand was geblust werd er een grondig onderzoek gedaan aan de afzuiginstallatie. Ook deden brandweermannen een uitgebreide inspectie op het dak bij het afvoerkanaal. De straalmachine en de afzuiginstallatie liepen dermate veel schade op dat deze voorlopig niet gebruikt kunnen worden. Nadat de rook uit de fabriekshal was getrokken werd het pand weer overgedragen en konden de overige werknemers weer aan de arbeid.