Motorrijder gewond bij eenzijdig ongeval op Zomerdijk

WANNEPERVEEN – Op de Zomerdijk is vrijdagavond een motorrijder gewond geraakt. De man verloor vlak voor een bocht de controle over zijn motor, reed een stuk door de berm, raakte een boom en kwam daarna ten val. Vanwege de ernst van het ongeval werd naast politie en ambulance ook een traumahelikopter opgeroepen. Deze werd iets voor Meppel afgemeld omdat de patiënt ondertussen al per ambulance onderweg was naar het ziekenhuis.

De man heeft bij het eenzijdige ongeval letsel opgelopen aan schouder en enkel. Een automobilist die achter de motor reed zag alles gebeuren en kon snel de hulpdiensten inseinen. Na kort overleg tussen de ongevallenselecteur en een medewerker van de Forensische Opsporing verkeer werd besloten dat er geen uitgebreid onderzoek nodig was naar de toedracht van het ongeval. Politieagenten regelden het verkeer en liet deze om beurten langs het incident rijden. Bergingsbedrijf Hooikammer kwam de gehavende motor ophalen.