Auto in de sloot bij eenzijdig ongeval op Nieuweweg

HASSELT – Op de Nieuweweg, de N759 tussen Hasselt en Genemuiden heeft vrijdagmorgen rond 06:00 uur een eenzijdig ongeval plaatsgevonden. Een automobiliste reed richting Hasselt toen ze in een bocht door onbekende oorzaak rechts in de vangrail kwam, daarna dwars de weg over schoot en hard in de slootwal terecht kwam. Na een halve draai kwam de auto uiteindelijk tot stilstand. Omstanders schoten direct te hulp en alarmeerden de hulpdiensten.

Brandweerkorpsen van Hasselt, Genemuiden, Zwolle en het oppervlaktereddingsteam uit Giethoorn werden samen met een tweetal politie-eenheden en een ambulance naar de N759 gestuurd. Echter zijn de korpsen van Giethoorn en Zwolle niet ingezet. Brandweermannen van Hasselt en Genemuiden werkten nauwkeurig samen en hebben ruimte gemaakt zodat de vrouw op een redbrancard uit de auto kon worden gehaald. Daarna is ze overgebracht naar het ziekenhuis. Bergingsbedrijf Hooikammer heeft de auto uit de sloot getakeld. Verkeer werd met behulp van agenten om beurten langs het ongeval geleid.