Paardentrailer met pony te water na ongeval op A28

ROUVEEN – Op de A28, tussen Staphorst en De Lichtmis is dinsdagmiddag een paardentrailer met daarin een pony te water geraakt na een ongeval. Een bestuurder van een Fiat Doblo botste achterop de paardentrailer getrokken door een Mercedes beide rijdend op de tweede rijstrook. De Mercedes kwam hierdoor in de vangrail en de paardentrailer schoot los van het trekkend voertuig. Deze kwam uiteindelijk met pony en al in de naastgelegen sloot terecht.

De brandweer van Staphorst kwam in actie om de pony uit de trailer te halen en deze werd netjes weer, met hulp van omstanders, op het droge geholpen. De beide betrokken bestuurders werden gecontroleerd door ambulancepersoneel maar hadden geen letsel. Ook de pony bleef ongedeerd en stond alweer lekker te grazen.
Bergingsbedrijf Hooikammer kwam in actie om de voertuigen en trailer te bergen. Ook werd er vervangend vervoer geregeld voor de pony zodat deze weer herenigd kon worden aan het depot met zijn baasje. De 3e rijstrook was gedurende deze inzet afgesloten. Nadat de file, die door het ongeval was ontstaan, was opgelost werd rijstrook één in beide richtingen afgesloten voor het vervangen van de vangrail. Deze werkzaamheden zullen volgens Rijkswaterstaat tot ongeveer 19:00 uur duren.