Gewonde bij kop-staartbotsing op Blauwe Handseweg

WANNEPERVEEN – Op de Blauwe Handseweg is woensdagavond een vrouw gewond geraakt bij een kop-staartbotsing. De vrouw, welke samen met haar man en drie kinderen in de auto zat, stond voor de tijdelijke verkeerslichten ter hoogte van de brug bij de afslag naar Belt-Schutsloot toen zij van achteren werd aangereden door een bedrijfsbus. De bestuurder van deze bus merkte te laat de stilstaande auto’s voor het rode verkeerslicht op, probeerde nog te remmen en uit te wijken maar botste toch op zijn voorganger.

Vanwege de impact van het ongeval en de vele inzittenden in de auto werden een tweetal ambulances en een traumahelikopter opgeroepen. Achteraf bleek dat de kinderen en de beide bestuurders ongedeerd waren. Hierop keerden het mobiel medisch team en de tweede ambulance weer terug naar hun eigen basis. De verkeerslichten staan op de N334 in verband met onderhoudswerkzaamheden zodat verkeer om beurten over de brug kan. Bergingsbedrijf Hooikammer werd ingezet om beide voertuigen te bergen. Vanwege het ongeval was de N334 tussen de Blauwe Handsebrug en de rotonde bij Beukers afgesloten.