Auto te water na botsing op Schapendijk in Punthorst

PUNTHORST – Bij een flinke botsing tussen twee voertuigen op de Schapendijk zijn maandagmiddag beide automobilisten gewond geraakt. In een flauwe bocht botsten de twee op elkaar waarna één van de betrokken voertuigen te water raakte. De man kon zichzelf met enige moeite in veiligheid brengen en aan wal klauteren. Ook de andere bestuurder kon zelf uit de auto klimmen waarop de opgeroepen brandweer van Nieuwleusen, die was opgeroepen in verband met een mogelijke beknelling, weer retour naar de kazerne.

De beide bestuurders zijn met letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De forensische opsporing afdeling verkeer deed onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Zoals het nu lijkt heeft de bestuurder van de Skoda, welke vanaf Nieuwleusen richting Punthorst reed, de bocht iets te ruim genomen en kwam daardoor in botsing met een tegemoetkomende Volkswagen. Door de botsing sloeg de Volkswagen om, raakte nog een lantaarnpaal en kwam vervolgens op zijn dak in de sloot terecht.

Bergingsbedrijf Hooikammer heeft beide voertuigen geborgen. De Schapendijk was gedurende het ongeval, het politieonderzoek en de berging afgesloten voor het verkeer.