Auto’s in de sloot na botsing op kruising in Zwolle

ZWOLLE – Op de krusing van de Nieuwendijk en de Meeleweg zijn woensdagmorgen twee auto’s met elkaar in botsing gekomen met één gewonde als gevolg. De bestuurder van een grijze Skoda, welke op de Meeleweg reed, kreeg op de kruising geen voorrang van een echtpaar welke in een Volvo op de Nieuwendijk richting De Lichtmis reed. Ondanks heftig remmen gleed de Volvo door in de flank van de Skoda waarna beide voertuigen in een sloot tot stilstand kwamen.

Een ieder kon zelf uit de auto’s stappen en werden in een woning bij de kruising vanwege de storm Poly opgevangen. De gewonde automobilist is met letsel aan zijn arm en een hersenschudding overgebracht naar het ziekenhuis. Bergingsbedrijf Wolves heeft de twee voertuigen uit de sloot getakeld en afgevoerd naar het depot in Zwolle. Vanwege de wegwerkzaamheden op de N377 werd de Nieuwendijk gebruikt als sluiproute maar door het ongeval was deze weg enige tijd afgesloten. Niet veel later werd de weg opnieuw afgesloten vanwege flinke takken die uit de boom waren gekomen.