Twee gewonden bij ongeval op Nieuwleusenerdijk

ZWOLLE – Bij een ongeval op de kruising van de Nieuwleusenerdijk met de Nieuwe Hessenweg zijn vrijdagavond twee personen gewond geraakt. De twee gewonden zaten in een Volvo welke vanaf de Hessenpoort richting Zwolle-Zuid reed en op de met verkeerslichten uitgeruste kruising in botsing kwam met een Seat welke vanuit de tegemoetkomende richting kwam en wilde afslaan naar het van der Valk hotel. De Volvo botste in de flank van de Seat waarna de voertuigen op de kruising tot stilstand kwamen. De passagiere werd al vrij snel met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Een opgeroepen traumateam was niet meer nodig waarop de lifeliner weer terug kon keren naar Eelde. Niet veel later werd ook de bestuurder overgebracht naar het ziekenhuis. De twee inzittenden van de Seat bleven ongedeerd.

Vanwege de aard van het letsel werd de Forensische Opsporing afdeling verkeer opgeroepen om de sporen van het ongeval vast te komen leggen. Het ongeval is mogelijk vastgelegd door de bewakingscamera’s welke op de kruising aanwezig zijn. De gegevens van de camera zal opgevraagd worden en bijgevoegd worden in het proces-verbaal. Ook de computer van de verkeerslichteninstallatie werd uitgelezen en zal ook deel uitmaken van het onderzoek. Omdat de voertuigen in beslag zijn genomen voor verder onderzoek werd het een politie-berging. Hierdoor werd bergingsbedrijf Hooikammer opgeroepen om de voertuigen te bergen en veilig te stellen. Verkeer ondervond lichte hinder van het ongeval.