Automobilist krijgt black-out en botst op tegenligger

HASSELT – Op de Vaartweg, tussen de rotonde Om de Weede en het einde van de bebouwde kom, heeft maandagmiddag een ongeval plaatsgevonden tussen twee voertuigen. De bestuurder van een bestelwagen kreeg, rijdend richting De Lichtmis, net na de rotonde een black-out en kwam op de verkeerde weghelft in botsing met een tegenligger. De bestelbus botste met het linker voorwiel vol in de zijkant van de tegemoetkomende auto. Door de klap brak het wiel af en het voertuig gleed nog enkele meters door. Bij de aangereden auto raakte naast de gehele zijkant ook het wiel beschadigd en kwam na een halve draai in tegengestelde richting op de andere weghelft tot stilstand.

Wonder boven wonder raakten niemand gewond en bleef het slechts bij veel materiele schade. In het kader van “Botsen=Blazen” werd van beide bestuurders een blaastest afgenomen. In beide gevallen kwam de P in beeld wat betekend dat er geen alcohol in het spel was. Verkeer ondervond behoorlijke hinder van het ongeval en werd om beurten door een agent langs het ongeval geleid. Bergingsbedrijf Hooikammer kwam in actie om de twee beschadigde voertuigen af te voeren.