Auto botst tegen tractor tijdens inhaalmanoeuvre

STEENWIJKERWOLD – Op de N333, de Blokzijlseweg, heeft zaterdagmiddag ter hoogte van Steenwijkerwold een aanrijding plaatsgevonden tussen een auto en tractor met balenpers. De auto, rijdend richting Steenwijk, wilde enkele voor hem rijdende auto’s en de tractor met pers inhalen. De tractorbestuurder was van plan om linksaf een weiland in te slaan om balen te gaan persen maar had de inhalende auto niet gezien. De automobilist merkte de afslaande tractor te laat op en kwam met zijn voertuig in botsing met de tractor. Het linker wiel van de tractor raakte de rechterzijde van de auto waarna deze in een slip raakte en op het naastgelegen fietspad tot stilstand kwam.

In eerste instantie leek het een vrij ernstig ongeval waarop diverse politie-eenheden, een drietal ambulances, de Steenwijker brandweer en zelfs een traumahelikopter werden opgeroepen. Het letsel bleek gelukkig mee te vallen. Slechts de bijrijder van de auto werd in een ambulance nagekeken maar bleek achteraf geen letsel te hebben. De overige betrokkenen bleven ongedeerd. Hierop werd snel weer afgeschaald zodat het mobiel medisch team en twee ambulances weer terug konden. Bergingsbedrijf Hooikammer voerde de vernielde VW af. Verkeer werd om beurten langs het ongeval geleid. De tractor had een beschadigde stuurstang en zal vermoedelijk ter plekke worden gerepareerd.