Opnieuw ree gered uit de Dedemsvaart bij Hasselt

HASSELT – De brandweermannen van Hasselt waren nog maar net weer terug aan de kazerne na het bestrijden van een natuurbrand in Rouveen of opnieuw klonken de alarmontvangers. Ditmaal was er een melding van een dier te water. Omstanders hadden aan de Grindweg een ree in de vaart zien zwemmen. Het uitgeputte beestje had zich tegen de walkant verscholen vlakbij een wildtrap maar het dier was niet zo snugger om hier gebruik van te maken.

Twee brandweermannen in waadpakken gingen naar de overkant om het arme beestje te komen redden. Omdat de kans bestond dat het diertje toch de wildtrap zou nemen en daarop de drukke N377 over zou steken werd besloten om het dier de andere kant op te jagen. Dit plannetje liep gesmeerd en de ree zwom zo de armen in van een van de brandweermannen. Om de stress bij het beest direct weg te nemen werd het onmiddellijk weer vrijgelaten in het weiland. Al snel huppel de de ree haar vrijheid weer tegemoet.