Natuurbrand aan de Zwartewaterkloosterweg in Rouveen

ROUVEEN – Diverse brandweerkorpsen hebben aan de Zwartewaterkloosterweg hun handen vol gehad aan het bestrijden van een natuurbrand. Omdat de brand lastig te bereiken was werd er hulp gevraagd van enkele boeren met giertanken. Allereerst werden vele meters brandslangen uitgerold om de dikste vlammen te kunnen doven. Naast brandweermannen met vuurzwepen werd ook de handcrew ingezet. Om zeker te zijn dat het vuur echt gedoofd was in de veengrond werd besloten om water te spuiten door middel van tractoren met daarachter een giertank.

Brandweerkorpsen van Hasselt, Staphorst, Dalfsen, Giethoorn, Havelte en Vollenhove werden ingezet bij het bestrijden van de brand. Na een inzet van tweeënhalf uur was de brand geblust. De brand woedde voornamelijk in een grasland van ongeveer tweehonderd bij honderd meter met daarnaast enkele bosschages. De politie had de toegangswegen afgesloten om de af- en aanrijdende brandweervoertuigen en tractoren de vrije ruimte te geven. Na afloop werden de brandweermannen voorzien van eten en drinken in de brandweerkazerne van Hasselt door de verzorgingsgroep vanuit Heino.