Auto tegen boom bij eenzijdig ongeval op Kamperzeedijk

KAMPERZEEDIJK – Bij een eenzijdig ongeval op de Kamperzeedijk is zondagavond een automobilist gewond geraakt. Zijn twee vrouwelijke inzittenden bleven als een wonder ongedeerd. De auto reed op de bochtige dijk vanuit Grafhorst richting Kamperzeedijk-West toen het vlak voor de bebouwde kom volledig verkeerd ging. Na een bocht raakte de bestuurder de controle over de Toyota Yaris kwijt en botste frontaal op een boom aan de rechterzijde van de weg. De auto tolde enkele malen om zijn as om vervolgens in een tuin van een woning tot stilstand te komen.

Vanwege het aantal inzittenden en het mogelijk ernstige letsel werden een tweetal ambulances en een traumahelikopter opgeroepen. Ook diverse eenheden van de politie kwamen ter plekke. De Kamperzeedijk werd in verband met het ongeval afgesloten. Het verkeer werd via het naastgelegen fietspad langs het ongeval geleid. De traumahelikopter werd in een naastgelegen weiland gezet en na kort overleg tussen de trauma arts en het ambulancepersoneel werd besloten om direct met de gewonde bestuurder naar het ziekenhuis te vertrekken. Hierop keerden de voltallige bemanning van de helikopter weer retour naar de thuisbasis in Eelde. De twee vrouwen werden in een tweede ambulance gecontroleerd op letsel maar hiervan was geen sprake.

Na telefonisch contact te hebben gehad met de Forensisch Opsporing team Verkeer werd besloten dat een uitgebreid onderzoek niet nodig was. Wel werden er door de agenten ter plaatse wat foto’s gemaakt welke in het proces-verbaal worden toegevoegd. Bergingsbedrijf Hooikammer werd gevraagd de totaal vernielde wagen te bergen en af te voeren. Medewerkers van de Provincie Overijssel zorgden weer voor een schoon wegdek waarna de afsluiting werd opgeheven.