Auto raakt van de weg en botst tegen gaskast en auto

VOLLENHOVE – Op de parallelweg van de N331, de oppenswolle tussen De Krieger en Vollenhove, heeft donderdagmiddag een bijzonder ongeval plaatsgevonden. Een bestuurster van een Mercedes Eqa raakte door onbekende oorzaak van de weg, schoot door een tuin, botste tegen een gaskast en een geparkeerde auto om vervolgens weer op de weg tot stilstand te komen. De gasaansluiting in de gaskast begaf het waardoor er een enorme hoeveelheid gas vrijkwam en een gevaarlijke situatie creëerde.

Direct werd de woning ontruimd en werd de bestuurster van de auto in veiligheid gebracht. In eerste instantie werd slechts de politie opgeroepen voor een ongeval met letsel. Van letsel was geen sprake maar wel was de hulp van de Vollenhoofse brandweer gewenst om de gaslekkage te verhelpen. Vanwege de gevaarzetting schaalde de bevelvoerder op naar middelincident en werd assistentie gevraagd van brandweer Zwartsluis en Steenwijk. Omdat de afsluiters op het reduceerventiel niet meer werkten werd met de spreider de gastoevoer dichtgeknepen. Door deze actie nam direct het gevaar af en was de komst van de extra opgeroepen korpsen niet meer nodig.

Volgens omstanders was de bestuurster in slaap gevallen achter het stuur en zo van de weg geraakt. De geparkeerde auto was van een thuiszorgmedewerkster die net haar auto had geparkeerd op de oprit. Zij kon zich samen met haar cliënt snel in veiligheid brengen bij de buren. De brandweer heeft de woning gecontroleerd op de aanwezigheid van gas maar hiervan was geen sprake. Bergingsbedrijf Hooikammer heeft de beschadigde voertuigen afgevoerd. Medewerkers van Enexis kwamen ter plaatse om het gasreduceerventiel met bijbehorende kast te vervangen waarna de woning weer werd aangesloten op het gasnet.