Ernstig gewonde bij eenzijdig ongeval op JJ Gorterlaan

STAPHORST – Op de JJ Gorterlaan, ter hoogte van de kruising met de Berkenstouwe, is maandagmorgen een 18-jarige inwoner van de gemeente Staphorst ernstig gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. De jongeman reed vanaf de Vijverweg richting het spoor toen hij na een bocht naast de weg kwam, dwars de weg over gleed en botste vervolgens tegen een boom in de berm aan de linkerzijde van de weg. De auto sloeg weg van de boom en kwam half op de weg, half in de berm tegen een andere boom tot stilstand.

De opgeroepen brandweer van Staphorst heeft het medisch personeel van een tweetal ambulances geassisteerd bij het bevrijden en veilig op de brancard brengen van het slachtoffer. Een opgeroepen traumateam moest vanwege enorme drukte uit Duitsland komen. Omdat het slachtoffer reeds uit de auto was werd besloten om direct met spoed naar het ziekenhuis in Zwolle te vertrekken. Door onbekende reden kreeg men geen contact met de traumahelikopter om deze af te melden. Daardoor verscheen boven de ongevalslocatie, nadat de ambulance met de patiënt als enige tijd was vertrokken, alsnog een helikopter. Deze werd in een weiland aan de grond gezet. Na kort overleg werd de koers richting thuisbasis weer ingezet.

Bergingsbedrijf Hooikammer kreeg de taak, nadat een tweetal specialisten van de Forensische Opsporing team Verkeer de sporen van het ongeval nauwkeurig hadden vastgelegd, om de zwaar beschadigde Peugeot te bergen. Ook werd het wegdek vanuit een speciaal ingerichte bus gereinigd. Tijdens het ongeval en de bergings,- en reinigingswerkzaamheden was de Gorterlaan tussen de Berkenstouwe en de Lommertsteeg afgesloten voor al het verkeer.