Vrachtwagen gekanteld bij wegwerkzaamheden A32

STEENWIJK – Bij de wegwerkzaamheden aan de A32 bij Steenwijk is donderdagavond een vrachtwagen gekanteld. De chauffeur wilde zijn lading zand lossen maar dit ging niet geheel volgens plan. De zandwagen stond een beetje scheef in de berm toen de chauffeur de bak leeg wilde kiepen. De wat plakkerige grond bleef hangen in de bak waardoor deze topzwaar werd en het gehele zaakje op de kant terecht kwam.

Om de vrachtwagen weer op de wielen te krijgen schakelde de eigenaar van het transportbedrijf bergingsbedrijf Hooikammer in, welke met de zware bergingstruck en speciale luchtkussens naar de A32 tussen Steenwijk –Zuid en Steenwijk kwam. Nadat er diverse voorbereidingen waren getroffen moest vanwege de berging de gehele A32 worden afgesloten. In verband met de werkzaamheden was slechts één rijstrook beschikbaar.

Vanaf middernacht werd de afsluiting ingezet en kon de bergingswagen dwars op de weg gezet worden om zo de gekantelde vrachtwagen weer op de wielen te takelen. Om de wagen zachtjes te laten landen werden er luchtkussens onder het voorste en achterste wiel geplaatst. Na een kleine tegenstribbeling gaf de vrachtwagen zich uiteindelijk over en kwam met wat geknars en gekraak weer op de wielen en kon de wegafsluiting rond 02:15 weer worden opgeheven.

Na nog wat kleine werkzaamheden werd de vrachtwagen achter de bergingstruck gehesen en werd langzaam de koers gezet naar het depot. De schade aan de truck is vrij groot. De onfortuinlijke chauffeur kwam er met een flinke deuk in zijn ego vanaf.