Brand in leegstaande boerderij aan Schrijverswegje

HASSELT – In een leegstaande boerderij aan het Schrijverswegje is zondagmiddag rond 14:00 uur brand uitgebroken. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al uit het dak van de boerderij en ook de gehele stal stond in lichterlaaie. Vanwege de gevaarzetting werd besloten om het pand gecontroleerd te laten uitbranden. Om overslag naar de vele bosschages te voorkomen werd assistentie gevraagd van buurtkorps Genemuiden. In eerste instantie werd ook een hoogwerker vanuit Zwolle gealarmeerd maar deze is niet ingezet.

De brand op de zomerse zondagmiddag trok veel bekijks. Vele Hasselters sloegen de fiets onder het gat om eens een kijkje te nemen bij de veelbesproken boerderij. Al jaren staat het pand leeg en is het een doorn in het oog van vele Hasselters. De eigenaar, een projectontwikkelaar uit Genemuiden, had het plan om woningen te realiseren. Of de brand dit proces zal versnellen zal moeten blijken. Om de brand goed te kunnen blussen werd loonbedrijf Grolleman gevraagd om te komen met een kraan zodat de gevaarlijk staande muren konden worden omgehaald en de smeulende restanten wat uit elkaar konden worden gehaald.

Bij de brand is een beperkte hoeveelheid asbest vrijgekomen maar volgens de adviseur gevaarlijke stoffen is vervuiling enkel op het getroffen perceel. De Hasselter brandweer is tot 18:30 in de weer geweest met het blussen van de brand. Maandagmorgen werd het korps opnieuw opgeroepen voor het nablussen.