Schuurtjes en kliko’s in brand aan Museumlaan

ZWARTSLUIS – In de nacht van zaterdag op zondag zijn door een korte felle brand een tweetal schuurtjes en zes kliko’s verwoest. De brandweer van Zwartsluis kreeg om 03:23 uur alarm om met spoed naar de Museumlaan te gaan. Een buurtbewoner, welke gewekt werd door de brand, is direct begonnen met een bluspoging maar raakte hierbij wel gewond. Door zijn kordate optreden kon uitbreiding naar de overzijde van het gangpad worden voorkomen.

De politie heeft in de buurt enkele verklaringen opgenomen. Uit onderzoek zal moeten blijken of er sprake is van brandstichting. Volgens buurtbewoners is de brand namelijk ontstaan in het rijtje kliko’s welke tegen de twee schuurtjes stonden. Mocht u iets opvallend hebben gezien dan kunt u contact opnemen met de politie.