Brand veroorzaakt flinke schade aan Steilsteven Anje

HASSELT – Op het varend woonschip Anje, gelegen aan het Kalkovenwegje, heeft in de nacht van zaterdag op zondag brand gewoed. De bewoners werden rond 04:30 uur gewekt door rookmelders welke waren geactiveerd. De vier personen welke zich aan boord bevonden, twee bewoners en twee gasten, konden tijdig het schip verlaten. Wel heeft één van de bewoners nog geprobeerd de brand te blussen maar hij moest de bluspogingen staken door de rook. De man moest door een ander luik aan wal klimmen. Alle vier de personen zijn overgebracht naar het ziekenhuis voor controle vanwege rookinhalatie.

De brandweer van Hasselt, welke de kazerne op een steenworp afstand heeft van het brandadres, kreeg bij het bestrijden van de brand hulp van de buurtkorpsen van Genemuiden en Zwartsluis. Door kordaat optreden was de brand, die voor veel schade heeft gezorgd, snel onder controle. Een medewerker van Team BrandOnderzoek kwam ter plaatse om de mogelijke oorzaak te achterhalen. Op dit moment konden daar nog geen mededelingen over worden gedaan.

Het schip zal worden afgezet met hekken. De bewoners zullen elders onderdak moeten zoeken. De brandweer heeft nog wel enkele persoonlijke spullen uit het schip gehaald. Hoe groot de schade is aan het schip, welke dateert uit 1929 en vanaf 2017 een vaste plek heeft gekregen aan het kalkovenwegje in Hasselt, en of het nog gerestaureerd kan worden is niet bekend.