Auto te water na kop-staart aanrijding op Blokzijlseweg

WETERING – Op de Blokzijlseweg, de N333 tussen Blokzijl en Steenwijk, is donderdagmiddag rond 13:00 uur een automobilist gewond geraakt bij een kop-staart aanrijding. Een bestuurster van een Jaguar reed richting Blokzijl maar merkte een rij stilstaande voertuigen te laat op waardoor zij, ondanks een poging om uit te wijken, botste op haar voorganger. Dit voertuig schoot dwars tegen een auto welke hier weer voor stond maar eindigde met de neus in een naastgelegen sloot. De korte file werd veroorzaakt door wegwerkzaamheden. Verkeersregelaars lieten om beurten het verkeer over één rijbaan.

De brandweer van Vollenhove en het oppervlaktereddingsteam van Giethoorn werden naast een tweetal ambulances, een traumahelikopter en diverse politie-eenheden opgeroepen voor dit incident. De gewonde man werd door de brandweer via de achterklep van de auto aan wal gehaald waarna hij op een brancard kon worden gelegd. Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle. De opgeroepen traumahelikopter uit Eelde werd halverwege afgemeld. De bestuurder van de Ford en de bestuurster van de Jaguar bleven ongedeerd.

Bergingsbedrijf Hooikammer heeft de drie voertuigen afgesleept. Het verkeer kon geen gebruik maken van de doorgaande weg maar werd via een korte omleiding langs het ongeval geleid. Rond 15:00 uur waren alle voertuigen van de weg en kon het verkeer weer gebruik maken van de N333.