Fietsster aangereden door automobilist op Tuindersweg

IJSSELMUIDEN – Op de Tuindersweg is vrijdagmiddag een jon meisje op een fiets aangereden door een automobilist. Het meisje wilde vanaf het naastgelegen fietspad de weg oversteken naar een woning. Een automobilist rijdend richting de Koekoeksweg kon het overstekende meisje niet meer ontwijken en botste tegen haar. Het meisje kwam hard in aanraking met de auto en kwam vervolgens op het asfalt tot stilstand.

Vanwege de aard van de melding werd naast het ambulancepersoneel ook een mobiel medisch team opgeroepen welke per helikopter vanaf Schiphol werden ingevlogen. De toestand van het meisje verbeterde na een tijdje waardoor de traumahelikopter, welke al tussen Dronten en Kampen vloog, worden afgemeld. Ze is met spoed per ambulance naar het ziekenhuis in Zwolle overgebracht. De bestuurder van de auto werd volgens standaardprocedure aangehouden en naar het politiebureau gebracht.

De forensische opsporing team verkeer kwam vanuit Enschede om nader onderzoek te doen naar het ongeval. Hierbij zijn de nodige foto’s gemaakt en werd er een remproef gedaan met het betrokken voertuig. Ook werden camerabeelden van diverse woningen opgevraagd waarop het ongeval te zien was. Deze zullen worden opgenomen in het proces-verbaal. Een bergingsbedrijf heeft de auto afgevoerd. De Tuindersweg was gedurende het ongeval en het daarop volgend onderzoek afgesloten voor het verkeer.