Vrachtwagencombinatie met maïs gekanteld op N760

GRAFHORST – Op de Grafhorsterweg, de N760 tussen Grafhorst en Kamperzeedijk, is vrijdagmiddag rond 14:00 uur een vrachtwagen geladen met maïs gekanteld. De chauffeur van de combinatie kwam door onbekende oorzaak met de wielen in de recent aangelegde berm terecht welke nog zeer zacht is. Een stuurcorrectie om de vrachtwagen weer op de weg te krijgen pakte verkeerd uit. De truck met oplegger kantelde en schoof dwars over de weg met een totale afsluiting als gevolg.

De chauffeur werd door een passant geholpen en kon ongeschonden uit zijn cabine klimmen. Om de weg weer vrij te krijgen werd bergingsbedrijf Stouwdam uit Oldebroek opgeroepen. Met de zware bergingstruck en een telescoopkraan werd de combinatie, nadat de lading maïs werd overgeschept, weer op de wielen gezet. Ondertussen werd de kapot gereden berm weer op orde gemaakt en een gesneuveld verkeersbord vervangen. Als laatste werd een veeg/zuigmachine van de firma van der Kolk ingezet om de weg weer schoon te maken. Rond 18:00 uur waren de werkzaamheden afgerond en werd de weg weer vrijgegeven.