Zwaan zit verstrikt in vissnoer in De Kolk te Zwartsluis

ZWARTSLUIS – Omwonenden van De Kolk ontdekten maandagmorgen dat er een zwaan vast zat aan een paal. Het arme beestje zat verstrikt in een vissnoer wat vast aan een paal zat. Hierop werd de Dierenambulance opgeroepen. Echter konden zij vanaf de wal niets voor het beestje betekenen. Hulp van de Sluziger brandweer was nodig waarop zij uitrukten met een tankautospuit en de brandweerboot.

Als eerste werd gepoogd om het beest te pakken te krijgen door een brandweerman in waadpak. Bij het zien van de brandweerman probeerde de zwaan met al zijn kracht te vluchten en knapte het vissnoer los van de paal. Nu werd de boot te water gelaten en na een korte achtervolging kon de zwaan worden gepakt en werd deze overgedragen aan de medewerksters van de Dierenambulance. Zij konden al snel een aas en wat vissnoer verwijderen. In de Dierenambulance werd het beest verder gecontroleerd en werd nog een stuk vissnoer van de poot gehaald. Na een grondige inspectie werd de zwaan uiteindelijk weer teruggezet in de kolk.