Bijrijder bedrijfsbus gewond na botsing met vrachtwagen

ZWOLLE – Bij een aanrijding tussen een bedrijfsbus en een vrachtwagen is dinsdagmiddag een persoon gewond geraakt. De man zat als bijrijder in de bus toen de bestuurder door onbekende oorzaak in botsing kwam met een vrachtwagencombinatie. De vrachtwagencombinatie reed op de rechter rijstrook vanaf De Lichtmis richting Zwolle. De bestuurder van de bus reed op de middelste rijstrook maar kwam in aanraking met de achteras van de oplegger.

Door de aanrijding raakte de passagierszijde van de bus zwaar beschadigd en klapte de voorband. De bestuurder kon de bus nog onder controle houden waarna het richting de middengeleider gleed. Wonder boven wonder werd hierbij geen ander voertuig geraakt. De vrachtwagencombinatie werd eerst op de vluchtstrook geparkeerd maar werd vanwege de verkeersveiligheid ook langs de middengeleider gezet. Rijkswaterstaat sloot de eerste twee rijstroken af in verband met dit incident wat zorgde voor een behoorlijke file. De gewonde bijrijder is overgebracht naar het ziekenhuis. Beide bestuurders bleven ongedeerd.

Bergingsbedrijf Wolves werd ingezet om de gehavende bus af te voeren. De vrachtwagen kon zelf zijn weg vervolgen maar de chauffeur werd aangeraden eerst langs een bandenspecialist te gaan vanwege een beschadigde band.