A32 urenlang afgesloten vanwege ernstig ongeval

MEPPEL – Op de A32 ter hoogte van Meppel heeft dinsdagmorgen rond 08:00 uur een ernstig ongeval plaatsgevonden. Door het ongeval was de A32 richting het zuiden uren lang afgesloten voor het verkeer. Bij het ongeval, waarbij twee voertuigen waren betrokken, raakten drie personen gewond waarvan één ernstig. Een traumahelikopter kwam ter plaatse en landde op de snelweg.

Hoe het ongeval precies kon gebeuren is nog in onderzoek. Wel is duidelijk dat de bestuurder van de Seat Leon met hoge snelheid op het viaduct in botsing kwam met de Audi. Door deze botsing verloor de bestuurder van de Seat de macht over het stuur en kwam 200 meter verderop in de berm tegen een boom tot stilstand. Door de klap vloog het motorblok uit het voertuig en ook een voorwiel kwam weer tientallen meters verderop in een sloot terecht. De man, een 50-jarige man uit Steenwijk, is door de brandweer uit zijn totaal vernielde auto geknipt en daarna moet spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Een stille getuige, de snelheidsmeter, toonde aan dat de snelheid nog zeer hoog was tijdens de impact met de boom. De twee inzittenden van de Audi, een 50-jarige man en een 19-jarige vrouw uit Ruinerwold, konden het voertuig voorzichtig aan de kant van de weg zetten maar raakten door de aanrijding lichtgewond en zijn ook overgebracht naar het ziekenhuis.

Naast de Forensische Opsporing team Verkeer kwam ook een droneteam van de politie in actie om deel te nemen aan het onderzoek. Ook Rijkswaterstaat had een drone ingezet om de situatie in kaart te brengen over de te nemen maatregelen. Nadat het onderzoek was afgerond kon bergingsbedrijf Hooikammer beginnen met de berging van de voertuigen. Daarbij kregen zij assistentie van de Firma van der Lee met een kraan om het motorblok en het wiel uit het water te vissen. Ook werd de gesneuvelde boom in stukken gezaagd en werd de stomp uit de grond gehaald. Een gat in het wegdek werd gerepareerd en tegen het middaguur werden de afzettingen opgeruimd en kon de weg weer worden vrijgegeven.