Zwembad “De Kragge” ontruimd vanwege penetrante lucht

ZWARTSLUIS – Zwembad ”De Kragge” is vrijdagmorgen ontruimd nadat er tijdens werkzaamheden door een medewerker een flinke wolk met vermoedelijk zwavelzuur was vrijgekomen. De medewerker was zwavelzuurtank aan het bijvullen vanuit een jerrycan waarna er plots in de tank schuim begon te vormen en er een chemische reactie plaatsvond waarbij een wolk met een penetrante geur vrijkwam. Direct sloeg de medewerker alarm en liet volgens protocol het bad en het gehele pand ontruimen. De twintig gasten en een viertal medewerkers werden verzocht naar buiten te gaan.

De brandweer van Zwartsluis werd samen met de officier van dienst en de adviseur gevaarlijke stoffen opgeroepen om metingen te komen verrichten. Ook werd de leverancier van het product op de hoogte gebracht waarna zij een medewerker ter plaatse lieten gaan. Al snel bleek dat hetgeen er op het etiket van de jerrycan stond niet overeenkwam met de daadwerkelijke inhoud. De gehele inhoud van de tank werd leeggepompt en afgevoerd. Hierna werd de tank en de bijbehorende leidingen gespoeld.

Nadat de brandweer een laatste meting had uitgevoerd en er geen bijzonderheden werden opgemerkt werd het bad weer overgedragen aan het personeel. Zij kunnen met een gerust hart proces weer opnieuw opstarten. Ondanks dit zal het zwembad nog wel de gehele dag gesloten blijven. Bij het incident raakte niemand onwel of gewond.