Auto te water aan Rechterensweg te Rouveen

ROUVEEN – Op de Rechterensweg, tussen de Conradsweg en het Dekkersland, is vrijdagmorgen een automobiliste met haar voertuig te water geraakt. Een omstander merkte het voertuig, welke op de kop in het water lag, op en alarmeerde de hulpdiensten. Een chauffeur van een melkwagen aarzelde geen moment en klom op het voertuig om deze te controleren op inzittenden maar kon niemand ontdekken. De brandweer van Zwartsluis zette een tweetal oppervlakteredders in het voertuig goed van binnen te controleren.

Politie-eenheden konden al snel melden dat hulp van brandweer en ambulance niet meer nodig was, de bestuurster was ondertussen door een passant meegenomen en op een locatie in Meppel opgevangen om weer op temperatuur te komen. Het ongeval had dus al eerder op de morgen plaatsgevonden. De vrouw kon zelf uit de auto klimmen en zichzelf weer op het droge krijgen. Kort voordat de melding door de alarmcentrale werd uitgegeven aan de hulpdiensten had de vrouw haar ongeluk gemeld, maar dit is net langs elkaar heengegaan.

Bergingsbedrijf Hooikammer kreeg de taak om het voertuig uit het water te halen en af te voeren. Tijdens de berging kwam een strooiwagen langs van de gemeente Staphorst waardoor de weg weer iets beter begaanbaar werd. Op dezelfde weg, enkele honderden meters verderop, raakte donderdagavond een beginnend bestuurder met zijn voertuig te water. Ook deze onfortuinlijke bestuurder kon zichzelf redden en liep slechts een deuk op in zijn ego. De jongeman was net drie dagen in het bezit van het roze papiertje. Ook hier bood berger Hooikammer uitkomst en takelde het voertuig, welke een behoorlijke schade opliep, uit de sloot en voerde deze af.