Twee gewonden bij botsing op kruising in Hasselt

HASSELT – Bij een ongeluk op de kruising van de zandvoortweg met de H.A.W. van der Vechtlaan zijn woensdagmorgen twee personen gewond geraakt. De bestuurster van een Suzuki Alto reed op de Zandvoortweg en wilde linksaf richting de Verkavelingsweg. Daarbij zag ze een bestuurder van een Ford Focus, rijdend op de H.A.W. van der Vechtlaan over het hoofd met een flinke aanrijding tot gevolg. Door de aanrijding kwamen beide voertuigen in een greppel tot stilstand.

Omwonenden hoorden een klap en kwamen direct poolshoogte nemen en verleenden eerste hulp waar nodig. De bestuurster van de Suzuki was zelf uit haar auto geklauterd maar kon niet uit de greppel komen. De Hasselter brandweer assisteerde het ambulancepersoneel om de vrouw, door middel van de wervelplank, uit de greppel te halen en op een brancard te plaatsen. Ook de bestuurder van de Ford hielp mee maar moest later toch zelf ook plaatsnemen op een brancard. Beide bestuurders zijn met letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Bergingsbedrijf Hooikammer kwam in actie om de twee totaal vernielde voertuigen uit de greppel te takelen en af te voeren. Mogelijk heeft de laagstaande zon een rol gespeeld in de oorzaak van dit ongeval. Verkeer werd tijdens het ongeval en de bergingswerkzaamheden door stagiaires van de politie langs het ongeval geleid.