Grote brand verwoest rietgedekte woning aan Oude Rijksweg

STAPHORST – Aan de Oude Rijksweg is maandagmiddag een rietgedekte woning verwoest door een grote brand. De Staphorster brandweer kreeg om 15:40 uur een melding binnen van een schoorsteenbrand op het adres. Bij aankomst sloegen de vlammen al uit het dak en werd direct assistentie gevraagd van omliggende korpsen.

Brandweerkorpsen van Meppel, Zwartsluis, Hasselt, Zwolle. Heino en De Wijk werden ingezet om vooral overslag naar belendende percelen te voorkomen. Dit plan lukte uiteindelijk. Met behulp van een kraan werd ondertussen de gehele rieten kap van de woning gehaald om het blussen te vergemakkelijken. Bij het ontstaan van de brand was een bewoonster aanwezig in de woning. Zij kon zichzelf in veiligheid brengen en werd opgevangen door buren.

Een gedeelte van de Oude Rijksweg werd afgesloten in verband met brandslangen over de weg. De nabluswerkzaamheden zullen nog tot ver in de avond plaatsvinden.