Auto van de weg door achtervolging na mislukte vuurwerkdeal

ZWOLLE – Op de splitsing van de Oude Wetering met de Stuurmansweg is dinsdagavond vlak voor middernacht een auto van de weg geraakt. Naast diverse politie-eenheden werd ook de Zwolse brandweer en de ambulancedienst opgeroepen. De politie die als eerste ter plaatse was trof een voertuig aan op zijn kant bovenop het talud van de Boxumtunnel. Alle inzittenden waren inmiddels uit het voertuig en werden opgevangen in een nabij gelegen woning.

Met deze informatie kon de brandweer weer inrukken. Wel moest het ambulancepersoneel doorrijden om de inzittenden te controleren op letsel. Hiervan was echter geen sprake. Na een korte ondervraging van de bestuurder door de politie werd duidelijk dat er zich voorafgaand aan dit ongeval een achtervolging had plaatsgevonden naar aanleiding van een mislukte vuurwerkdeal iets eerder op de avond. Het zou gaan om een partij zwaar vuurwerk. Er ontstond echter een conflict tussen de partijen waarna zij elkaar achterna zijn gereden. Eén voertuig raakte van de weg. De exacte toedracht wordt op dit moment onderzocht. De zaak is nog in onderzoek.