Traumahelikopter ingezet bij bedrijfsongeval in Staphorst

STAPHORST – Bij een bedrijfsongeval aan de Wethouder Buitenhuisstraat is dinsdagmiddag een man gewond geraakt. De man is volgens omstanders tijdens werkzaamheden van een hoogte naar beneden gevallen. Naast twee ambulances en twee politie-eenheden werd ook een traumateam opgeroepen. Vanuit Amsterdam kwam de Lifeliner 1 een arts invliegen om het ambulanceteam te assisteren.

In eerste instantie was een rendez-vous gepland maar vanwege de werkzaamheden aan de snelweg A28 kon nergens een plek worden gevonden. Hierop werd besloten de komst van de arts af te wachten op het terrein zelf. De medewerker, volgens de Officier van Dienst Geneeskundig een Duitse man, is per ambulance met spoed naar het Isala ziekenhuis in Zwolle gebracht. De trauma-arts die uit de helikopter kwam ging met hem mee naar het ziekenhuis. Hoe het met het slachtoffer gaat en hoe het ongeluk precies kon gebeuren is nog onduidelijk. De helikopter vertrok later naar Zwolle om de arts weer op te halen om vervolgens weer naar de standplaats in Amsterdam te gaan.