Auto belandt in greppel bij eenzijdig ongeval op Stouweweg in Zwartsluis

ZWARTSLUIS – Bij een eenzijdig ongeval op de Stouweweg in Zwartsluis is dinsdagmiddag een personenauto op zijn kant in een greppel beland. De beginnend bestuurder verloor in een bocht de macht over het stuur. Hij kon zelf uit de auto klauteren en besloot zelfstandig een bezoek te brengen aan het ziekenhuis. Ruim een uur later zag een passant het verlaten voertuig in de greppel liggen waarop deze de hulpdiensten alarmeerde.

Politie, brandweer en ambulance kwamen in actie op de noodmelding. Al snel werd duidelijk dat er zich niemand meer in het voertuig bevond waarop werd afgeschaald. Familie van de onfortuinlijke bestuurder was inmiddels ook ter plaatse en deze zou de verdere afhandeling op zich nemen.

Bergingsbedrijf Hooikammer kwam in actie om de totaal vernielde Peugeot 206 uit de greppel te takelen en af te voeren. Bijzonder detail: Maandagmorgen gebeurde een gelijkend ongeval. Desbetreffend voertuig kwam echter enkele meters verder in de sloot. Dit voertuig kon met een heftruck uit de greppel worden getrokken en had volgens omstanders geen schade.