Botsing tussen twee auto’s op Verkavelingsweg te Hasselt

HASSELT – Op de Verkavelingsweg, ter hoogte van de gemeentegrens, zijn woensdagmorgen twee auto’s met elkaar in botsing gekomen. Het ongeval ontstond toen de bestuurster van een blauwe Peugeot 308, rijdend richting Zwolle, in de beruchte S-bocht iets te ruim door de bocht kwam. Hierdoor raakte zij met haar voertuig een tegemoetkomende zwarte Nissan Qashqai.

Door de aanrijding brak bij de Peugeot het linker voorwiel en bij de Nissan het linker achterwiel af. De Peugeot reed nog enkele tientallen meters door om uiteindelijk tot stilstand te komen. De bestuurster van dit voertuig is voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. De Nissan werd door het ontbreken van een werkend achterwiel onbestuurbaar, schoot door de berm, en kwam uiteindelijk weer op het asfalt tot stilstand. De bestuurster van dit voertuig bleef ongedeerd.

Politieagenten lieten het verkeer om beurten langs de gehavende voertuigen rijden. Bergingsbedrijf Hooikammer kwam in actie om beide voertuigen af te slepen. Hiervoor moest de weg enig moment geheel worden afgesloten.