Brand veroorzaakt forse schade aan voorraadschuur

ZWARTSLUIS – De brandweer van Zwartsluis kreeg donderdagmiddag om 16:24 uur een melding binnen van een schuurbrand aan Het Oude Diep. Op het terrein van Jachthaven De Kranerweerd was brand ontstaan in een schuur. Op het moment dat de brand uitbrak was men onder het afdak van de schuur vis aan het roken. Het gebouwtje word namelijk gebruikt door restaurant ‘t Kraantje. Mogelijk is dit de oorzaak van de brand.

Het vuur was snel onder controle. Wel was er enig gevaar voor de omgeving omdat er in de schuur enkele gasflessen stonden. De politie zette daarom een deel van de straat af. Volgens de eigenaar is niet duidelijk wat er is gebeurt, maar de schuur is totaal verwoest. Ook de voorraad die in de schuur stond is beschadigd geraakt maar ondanks dit voorval kan het restaurant gewoon doordraaien alleen zal de gerookte zalm vanavond niet op de kaart staan.