Tractor brandt volledig uit op Oeverlandenweg in Staphorst

STAPHORST – Aan de Oeverlandenweg is donderdag aan het einde van de middag een tractor volledig uitgebrand. De bestuurder had net een ronde gedaan op zijn land met de zwadhark en was op weg naar een ander perceel toen plots vlammen onder de motorkap vandaan kwamen. De man en een klein kind konden tijdig de cabine verlaten en alarmeerden de brandweer.

De Staphorster brandweer kon helaas de tractor niet meer redden. De tweeduizend liter water aan boord van de brandweerauto was niet voldoende om de brand te blussen waarop assistentie werd gevraagd van de brandweer Meppel om met de tankwagen ter plaatse te komen. Met deze extra capaciteit kwam er al snel een einde aan de vlammen.

Bergingsbedrijf Hooikammer werd via de verzekeringsmaatschappij ingeschakeld om de restanten van de enkele maanden oude Steyr van het beschadigde wegdek te halen. Met behulp van het zware bergingsvoertuig werd het wrak op een oplegger getakeld om zo afgevoerd te worden. Hierna werd de sloot afgedamd vanwege weggelopen vloeistoffen. Als laatste werd het wegdek gereinigd. Morgen zal de berm worden gesaneerd en zal het vervuilde water uit de sloot worden gezogen.