Doden bij eenzijdig ongeval op JJ Gorterlaan in Staphorst

STAPHORST – Bij een eenzijdig ongeval op de JJ Gorterlaan in Staphorst zijn zaterdagmorgen twee tieners om het leven gekomen. De auto waarin zij met nog twee anderen zaten botste rond 04:45 uur tegen een boom. De bestuurder verloor ter hoogte van het zwembad de controle over zijn voertuig, kwam in de berm terecht en raakte vervolgens in een slip waarna de auto zijdelings tegen een boom tot stilstand kwam.

Hulpdiensten rukten massaal uit naar de ongevalslocatie maar voor de bestuurder van 19 en een passagier van 17 kwam alle hulp te laat. Zij overleden ter plaatse. Twee jongens van 16 en 17 zijn door de brandweerkorpsen van Staphorst en Nieuwleusen uit de auto geknipt en met zware verwondingen met spoed per ambulance overgebracht maar het ziekenhuis in Zwolle. Alle vier de inzittenden komen uit de gemeente Staphorst. Vanwege het ongeval werden een vijftal ambulances, twee traumateams, brandweerkorpsen van Staphorst en Nieuwleusen en diverse eenheden van de politie Noord Nederland en Oost Nederland ingezet.

De Forensische Opsporing team verkeer heeft onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval. Na dit onderzoek kreeg bergingsbedrijf Hooikammer de taak om het wrak van de boom te halen en af te voeren. De Gorterlaan was gedurende het ongeval en het daaropvolgend onderzoek afgesloten voor al het verkeer.