Auto botst met scooter op kruising Conradsweg

ROUVEEN – Op de kruising van de Conradsweg met de Klaas Kloosterweg is donderdagmiddag rond 16:30 uur een scooterrijder gewond geraakt bij een botsing. De man reed op zijn scooter op de Conradsweg vanuit Rouveen richting Zwartsluis toen hij op de kruising compleet over het hoofd werd gezien door een automobiliste rijdend op de Klaas Kloosterweg.

De vrouw wilde met haar Seat Ibiza de kruising oversteken maar zag de van rechts komende man op de scooter niet. De scooter kwam ter hoogte van het rechter voorwiel in botsing met de auto en werd meegesleurd de kruising over. De man op de scooter raakte gewond en is met diverse botbreuken overgebracht naar het ziekenhuis. De automobiliste bleef ongedeerd.

Vanwege het letsel werd het team verkeer van de Forensische Opsporing opgeroepen om de toedracht van het ongeval te onderzoeken. Door drukte kon het team van IJsselland niet komen en werd vanuit Drenthe een tweetal verkeersongevallenanalisten naar Rouveen gestuurd. Gedurende het ongeval en het daarop volgend onderzoek was de kruising afgesloten. Rond 19:30 uur was het onderzoek afgerond en kon bergingsbedrijf Hooikammer in actie komen om het betrokken voertuig af te slepen. De scooter werd in een politiebus geladen en naar de eigenaar gebracht.