Politieonderzoek na vondst vleesresten langs N331

ZWARTSLUIS – Buitengewoon opsporingsambtenaren van de gemeente Zwartewaterland troffen woensdagmorgen rond 10:00 uur in de berm van de N331 een plastic tas aan met daarin vleesresten. Omdat onduidelijk was of het hier ging om resten van mens of dier werd een onderzoek ingesteld. Forensische Opsporing werd vanuit Enschede opgeroepen om de tas met inhoud te onderzoeken. Ook een forensisch arts van de GGD nam deel aan het onderzoek.

Volgens politiewoordvoerder Sven Strijbosch kon niet direct worden uitgesloten dat het menselijke overblijfselen betrof. Er bestond wat twijfel en daarom werd de forensische opsporing ingeschakeld. Uit dit onderzoek bleek al snel dat het gedumpte vlees van dierlijke oorsprong was. De restanten zijn vervolgens opgeruimd door de gemeente. Volgens de woordvoerder van de politie is nog onduidelijk hoe dit op deze plek terecht is gekomen. Of we daar ooit achter gaan komen is nog maar de vraag, aldus de woordvoerder.