Autobrand aan De Blokmat in Genemuiden

GENEMUIDEN – De brandweer van Genemuiden kreeg zaterdagavond rond 20:00 uur een melding binnen van een autobrand. Ter hoogte van Garagebedrijf Naberman zou een voertuig in lichterlaaie staan. De brandweer trof inderdaad achter het garagebedrijf, aan De Blokmat, een hevig brandende BMW 330E Iperformance aan. Het gehele motorcompartiment stond in brand en ook het interieur begon ten prooi te vallen aan de vuurzee.

Volgens de eigenaar was er een storingslampje gaan branden. Toch werd er gebruik gemaakt van de auto. Getuigen zagen het voertuig al brandend in het centrum van Genemuiden rijden. Er zouden vlammen onder de auto vandaan zijn gekomen. Het vuur werd op het industrieterrein echter pas opgemerkt door de bestuurder waarop de wagen direct aan de kant werd gezet. De brandweer van Genemuiden kreeg bij het bestrijden van de brand hulp van de watertankwagen van de brandweer Hasselt.

Deze BMW is een hybride wagen. Dat wil zeggen dat je een brandstoftank hebt, maar ook deels elektrisch kunt rijden. Vanwege de gevaarzetting van het aanwezige accupakket, welke spontaan opnieuw kan ontbranden, werd besloten om de auto compleet te laten onderdompelen in een daarvoor speciale container. Bergingsbedrijf Hooikammer kwam naar De Blokmat om daar de BMW in deze container te laden.

Op het terrein van bergingsbedrijf Hooikammer werd de container met daarin de auto gevuld met water vanuit de watertankwagen. De auto zal enkele dagen in deze container blijven. De parkeerplaats waar de brandende auto heeft gestaan zal op een alter tijdstip door het bergingsbedrijf worden schoongemaakt.