Gewonde bij brand in woning aan De Velde

ZWARTSLUIS – Bij een korte felle brand in een woning aan De Velde is vanmiddag een jongeman gewond geraakt. Door onbekende oorzaak ontstond er een steekvlam toen de jongen bezig was met benzine. Door de steekvlam raakte de jongen ernstig gewond aan zijn handen, armen en gezicht. Door deze verwondingen was de jongen zelf niet in staat om de hulpdiensten te alarmeren. Dit werd gedaan door een passant die rook uit de woning zag komen en de jongen aan de kant van de weg zag staan.

De brandweer van Hasselt werd gealarmeerd. Door de aard van de melding werd besloten om op te schalen naar middelbrand waarop ook het brandweerkorps van Zwartsluis werd opgeroepen. De brand was snel onder controle en bleef beperkt tot het halletje tussen de woning en de schuur. Wel liepen de woning en de schuur rookschade op. De jongen werd door medewerkers van Enexis geholpen bij het koelen van de brandwonden. De jongen is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle. Na overleg is besloten om hem over te brengen naar het brandwondencentrum in Groningen.

Stichting Salvage helpt de getroffen familie met aandacht, actie en advies.
Zij staan binnen een uur na oproep van de brandweer 24 uur per dag, 365 dagen per jaar klaar om iedereen die getroffen is door brand, water- of stormschade verder te helpen namens alle brandverzekeraars in Nederland.